House DS ar GRAUX & BAEYENS Architecten no Destelbergen, Beļģija

House DS ar GRAUX & BAEYENS Architecten no Destelbergen, Beļģija

Projekts:Māja DS
Arhitekti:GRAUX & BAEYENS Architecten
Atrašanās vieta:Destelbergen, Beļģija
Platība:3,358 sf
Fotogrāfijas pa:Philippe Brysse, Julien Lanoo

Māja DS ar GRAUX & BAEYENS Architecten

GRAUX & BAEYENS Architectenir pabeiguši tradicionālās Beļģijas lauku mājas, kas ir "fermete", kapitālais remonts un pagarinājums. Ēka, kas datēta ar 1970-tajiem gadiem, ir saglabājusies, bet tā arī ir saņēmusi dažus jaunus papildinājumus tās struktūrai.
Jaunais House DS jaunais izskats ir par mūsdienu stilu. Tās kontrastējošais melnā un baltā interjers zina, kā pievērst jūsu acu uzmanību, kad un kur tas ir nepieciešams, kamēr koka grīdas savieno kontrastējošos interjera akcenti.

Māja atrodas tipiskā dzīvojamā rajonā. Zemes gabalus raksturo lielie aizmugurējie dārzi un niecīgas sānu dārza sloksnes.

Īpašumu var raksturot kā tipisku Beļģijas "fermentu" vai lauku mājas imitāciju no septiņdesmitiem gadiem.

Klients iegādājās īpašumu pirms 10 gadiem. Īsumā bija pārveidot māju, lai nodrošinātu plašu, spilgtu un mūsdienīgu dzīvošanu.

Atšķirībā no kopējā apgrozījuma, kuru klients bija domājis, arhitekti izvēlējās saglabāt farmācijas mājokļa arhetipu un pievienoja pagarinājumu, kas centās panākt dinonu, konfrontāciju, lai uzlabotu abas struktūras un panāktu simbiozi starp veco un jauno.

Četri tilpumi pret esošo tilpumu tiek novietoti kā lieli gleznojumi, lai uztvertu gaismu un izveidotu jaunu aizmuguri. Piektā, atsevišķā apjomā ir baseina māja.

Šīs divas iejaukšanās, pagarinājums un baseina māja, tādējādi definē lielo dārza zonu, ko savieno terases un baseins.

Pārējās čaulas daļas paliek neskarta un saglabā individuāli lasāmā skaļuma skatu.

Tomēr iekšpusē tiek radīta veco un jauno saplūšana.

Jaunā vieta, ko veido audekls, savieno caur nepārtrauktu sienas skapi esošai L-veida viesistabai un gaismā atveras kā izskrējis ventilators.

Garo skapi novieto pa diagonāli un atdala dzīvojamo istabu no lietderīgās detaļām (ieeja, noliktavas telpa, vannas istaba, rotaļu istaba) un apvieno tādas funkcijas kā kamīns, bibliotēka, virtuve … Izmantojot ļoti specifiskas konstruktīvas iejaukšanās, tika atvērta esošā māja, un tā bija saistīta ar jaunā aizmugure. Tas rada atvērtu dzīvojamo telpu, kurā dārzam ar tā attīstības sezonām ir galvenā loma.

Garderobam ir divkāršs mērķis. Pirmkārt, dzīvojamā platība ir atdalīta no praktiskajām daļām (ieeja, noliktavas telpa, vannas istaba, rotaļu istaba), un, otrkārt, ir integrētas daudzas dažādas funkcijas (kamīns, bibliotēka, virtuve, …)

Pārklāta terase ir integrēta jaunajā aizmugurē.

Jaunā aizmugure ir iecerēta kā koka rāmis. Šī sausā sienas konstrukcija ir ātrs darba veids, un tas ir novedis pie samazinātas būvniecības perioda.

GRAUX & BAEYENS Architecten












Skatīties video: Vai hinduistā ir grēks pirms laulības?

Like this post? Please share to your friends:
Atbildēt

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: