Tanderra māja, Seans Godsels arhitektu birojs Viktorijā, Austrālijā

Tanderra māja, Seans Godsels arhitektu birojs Viktorijā, Austrālijā

Projekts:Tanderra māja
Arhitekti:Šons Godsels arhitekti
Atrašanās vieta:Morningtonas pussala, Viktorija, Austrālija
Platība:3,067 kv pēdas
Fotogrāfijas pa:Pieklājība no Sean Godsell arhitektiem

Tanderra māja, ko seans Godsels arhitekti

TheTanderra mājaarŠons Godsels arhitektitiek nogāzts kalna nogāzē milzīgajā īpašumā Morningtonas pussalā, ārpus Viktorijas, Austrālijas. Vietne ir pazīstama ar siltām vasarām un karsto vēju, tāpēc mājas ir daļēji iegremdētas zemē. Ēkas pamatdizains ir standarta L formas. Ir arī plaša āra telpa, kas ir nokrāsota, lai novērstu pārkaršanu.
Tuvumā esošajā novietnē ir saules sistēma, kas ražo enerģiju no saules, bet šī zemā trieciena māja arī izmanto lietus ūdens savākšanu.

No arhitektiem:"Verandas telpas šķidruma būtība ir bijusi neatņemama daļa no manas izpētes mājās jau kādu laiku. No šī pētījuma manā darbā ir parādījušies divi atšķirīgi elementi – (prettektoniskā) ārējā āda un neskaidrs plāns, kurā izmantošana, funkcija iekšienē un ārpus tā tiek organizēta atbilstoši verandas telpas ne dogmatiskam raksturam, nevis pa jebkuru formālu līniju . Vienā līmenī tas ir arguments reģionālajai arhitektūrai, kur vietējie apstākļi informē dizaina elementu, kas kulturāli iekļauts gan Āzijas, gan koloniālās vēsturēs. Otram citam tas ir devis man argumentu par koridora kā organizatora ierīces noņemšanu un tādējādi sniedzot argumentu par sadalīto plānu vai saistītām telpām, kas dominē Āzijas arhitektūrā. Dalītā plāna kinētiskais raksturs man palīdzēja novērst atkarību no sadaļas kā telpiskās ierīces no manas arhitektūras un tādējādi palielinot uzbrukumu Eiropas modernismam kā formālu arhitektūras veidošanas līdzekli (ti, radot interesantu telpu, mainot griestu augstumu vai grīdu līmenis) "

"Šīs idejas atrodas darbā šajā mājā, kas izvietota kalna augšā 40ha vietā. Māja ar skaistu skatu uz tālāko okeānu, bet skats uz rietumiem, un māja ir pakļauta spēcīgam dominējošam vējam. Gada vasarā karstā ziemeļrietumi pūš pāri vietai, un šī ekspozīcija ir pretstats, ka māja veido "L" formu un izrauj zemi, lai nodrošinātu pasažieriem aizsargātu āra telpu. Galvenās funkcionālās telpas atrodas diskrēti gar plāna garumu, un tās savienotas ar aptvertajām āra terasēm, nevis koridoriem. Lai arī vairākus gadus vēlāk šī māja tika izstrādāta tajā pašā laikā, kad bija Glenburnas nams, Grenberna māsa tika nodota amatpersonai. "

Like this post? Please share to your friends:
Atbildēt

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: